top of page

Propeller - Kondricz Ákos

2022 őszén, a Propeller meghívásos pályázaton indult szakunk több hallgatója. A FOTOGALERIE WIEN közös kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban a Budapest Fotó Fesztivál keretében, és a Veszprémi Művészetek Házában az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében arra tesz kísérletet, hogy bemutassa az osztrák és magyar fotográfia szakos hallgatók munkáit. A független zsűri végül Kondricz Ákos anyagát, illetve Kiss Richárd alumni hallgatónk képeit is beválogatta a kiállítássorozatba. Külön köszönet illeti a pályázaton induló többi hallgatót is.



____________


A FOTOGALERIE WIEN közös kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban a Budapest Fotó Fesztivál keretében, és a Veszprémi Művészetek Házában az Európa Kulurális Fővárosa 2023 programsorozat keretében.

PROPELLER III – Művészeti hallgatók Ausztriában és Magyarországon

Ausztria: JAMILE AZADFALLAH, OSKAR OTT, ISABELLA ANDREA PACHER, OPHELIA PAULINE REUTER, SAMA SAADATFARD, EZRA ŠIMEK

Magyarország: BALÁZS GÁSPÁR, GAJEWSZKY ANNA, GARA ÁDÁM, GRINBERG DANIELLA, KISS RICHÁRD, KONDRICZ ÁKOS LEVENTE


A Propeller I (lat.: propellere „hajtani“) kiállítással 2019-ben egy azóta rendszeresen megtartott biennálé vette kezdetét, melynek célja, hogy az osztrák művészeti felsőoktatási intézmények aktualitásaira reflektáljon. Hogyan dolgoznak a fiatal művészek a fotográfia és az új média területein? A FOTOGALERIE WIEN egyfelől egy széles közönség számára szeretné láthatóvá tenni a hallgatók munkáit, másfelől pedig a hallgatóknak szeretné megadni a lehetőséget, hogy jobban megismerhessék a kiállítási gyakorlatot.

A PROPELLER-Biennálé 2023-ban magyar jelentkezésekkel egészül ki, a kiállítás az Osztrák Kulturális Fórumban is látható lesz. Ezáltal a PROPELLER-Biennálé először bővül határokon atívelő kooperációvá, közös szervezésben a Budapest Photo Festivallal és a veszprémi Művészetek Házával, hogy fiatal osztrák és magyar hallgatók munkáit mutassa be. Egy párbeszéd – egy eszmecsere.

33 views0 comments
bottom of page