top of page

Canon workshop

A Canon évek óta szervez nemzetközi workshopot elhivatott diákok számára, akik a fotózást és filmkészítést választották hivatásul. Magyarországon különösen sok tehetségre lehetünk büszkék és ezúton szeretném Önöket tájékoztatni a Canon Student Development Programme idei pályázati lehetőségről.

Az edukációs program a mentoráltak fejlődésétől függően 6-12 hónapig tart, célja a fotóriporterek új generációjának kinevelése. A vizuális történetmesélőknek kínált kapcsolati háló segítségével nemzetközi szaktekintélyekből álló csapat segíti és karrierjük szempontjából fontos tudással, valamint inspirációval látja el a kiválasztott tehetségeket. A programra az európai, a közel-keleti és az afrikai régióból várják a diákok jelentkezését. A világjárvány miatt az elmúlt két évben online programokra kényszerültünk, és örömmel jelentjük be, hogy idén újra a személyes mentorálás és oktatás kerül sorra a kiválasztott résztvevők számára. Mi is folyamatosan tanulunk a visszajelzésekből, helyszíni tapasztalatokból és továbbfejlesztjük ezt a programot a kreatív közösség legjobb kiszolgálása érdekében. Így például idén újabb tevékenységeket adtunk hozzá a csomaghoz, amelyek célja, hogy tovább támogassák a diákokat karrierjük még erőteljesebb fejlesztése érdekében. A jelentkezés időszaka április 29-ig tart.

A pályázatok beérkezésétől a következő menetrend várható:

Május:

A beérkezett munkákat az AFP, a Getty Images és a Reuters szerkesztői bírálják el, és ők tesznek javaslatot a továbbjutókra, vagyis a régió 100 legígéretesebb fiatal vizuális történetmesélőjére.

Június és július:

Virtuális (online) megbeszélések keretében a mentorok és a bejutott diákok közösen finomítják a portfóliót és a projekt szinopszisát, különös tekintettel a különböző szerkesztési lehetőségek kihasználására és a narratív képességek erősítésére, az alkotói jegyek erősítésére. Ezen megbeszélések alapján minden mentor megnevezi a saját legerősebb mentoráltjait és közülük 30-at egy független zsűri választ ki a program következő szakaszaira.

Augusztus:

A legjobb 30 diák meghívást kap a Canon rangos workshopjára, amelyet a világ egyik vezető fotóriportereknek szóló eseményéhez, a Visa pour l’Image fesztiválhoz kapcsolódva, a franciaországi Perpignan-ban rendezünk. A diákoknak olyan ismert fényképeszek tartanak előadásokat és gyakorlati órákat, mint például Paolo Verzone, a Canon nagykövete, aki a portrékhoz használt fénytechnikákról tart mesterkurzust. Az utolsó előtti napon a diákok csoportos portfólió értékelésen vesznek részt, elismert iparági szakértők – többek között Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) és Fiona Shields (The Guardian) – vezetésével, ahol lehetőségük lesz munkáik bemutatására és társaik munkáinak véleményezésére egy exkluzív, tapasztalat-megosztó fórumon. Az utolsó napon a résztvevők meglátogatják a Visa pour l’image fesztivált.

Szeptember:

Szeptember első napjaiban az öt döntőbe jutott diák Hamburgba utazik, Európa legújabb fejlesztési platformjára, a Hamburg Portfolio Review-ra. A három napos program alatt mindegyikük négy egyéni portfolió értékelésen vesz részt, munkáikat kiállítják a rendezvényen és számos exkluzív média-megbeszéléséken találkozhatnak az ágazat vezető szerkesztőivel. Az ezt követő hat hónap során további, hosszútávú mentorálást kapnak, emellett 2000 euró ösztöndíj és csúcskategóriás Canon felszerelés segíti karrierjük következő kreatív fázisát.

A pályázat és a program leírását megtalálják magyar nyelven is honlapunkon. A regisztrálóknak azonban fontos tudniuk, hogy a workshopok angol nyelven folynak majd.

A Canon diákoknak szóló fejlesztő programja itt érhető el magyar nyelven: https://www.canon.hu/get-involved/student-development-programme/

A programban való részvétel feltételei itt találhatóak: https://www.canon.hu/get-involved/student-development-programme/terms-and-conditions/23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page