top of page

Krapanj - alkotótábor

Updated: Mar 1, 2023

Kedves Hallgatók,


A szorgalmi időszak utáni hetekben van lehetőség alkotótábor szervezésére. Két ilyen hetet szervezek, májusban 6-tól 13-ig és 13-tól 20-ig terjedő időszakban, a képen látható horvátországi szigetre, Krapanjra.


Ott egy teljes, 14 főt befogadni képes, közvetlenül a tengerparton lévő apartman-házban lesz a szállás. (A képen az utolsó ház az erdős terület előtt). Egy kedves házaspár lesz a vendéglátónk. Katarina, magyarul is jól beszélő asszony, aki főz nekünk és Tomislav, a volt hajóskapitány, aki fogja a halakat, amelyek vacsoraként felszolgálásra kerülnek.


A szállás költsége, naponta két étkezéssel (reggeli és tengeri lényekből készült kiadós vacsora) 26 euro/éjszaka.


Össszesen 182 euro/fő.


Az utazás két módon történhet autókkal és busszal.


A személyautókban, négy-négy embert számolva kb. 23 000 forint az útiköltség oda-vissza. Egy irányban 7-8 óra a menetidő.


Menetrendszerinti busszal (Flixbus) a jegy ára Sibenik-ig és vissza kb. 29 000 Ft. Az utazási idő egy irányba 11 óra 20 perc.


Vonattal bonyolult hosszú és drága a megközelítés.


Krapanj szigete nagyon kicsi mindössze 3 km a kerülete, ezért nincs közúti forgalom. A szárazföldről egy körülbelül 200 m-es szoros választja el. A hely nagyon inspiráló. A szigeten az épített (használatban lévő és romos épületekkel) környezet, olajfa liget és pinea erdő, no és a tenger, kikötőkkel, csónakokkal stb, ami hátteréül szolgálhat az ott készítendő munkáitoknak. Kifejezetten az alkotás áll a középpontban, ezért kérem majd, hogy a jelentkezéskor adjátok meg, melyik féléves feladatot szeretnétek ott kidolgozni. Ez azért is fontos, hogy megfelelő eszközparkot tudjunk vinni. Esténkét konzultációs lehetőség és a szakmai előadásokat követő beszélgetés adja a programot.


A jelentkezők vállalják, hogy a féléves feladataik mindegyikét, kivéve az alkotótáborban elkészítendőket, konzultált és elfogadott szintig viszik az utazás napjáig.


A jelentkezést ebben a táblázatban tudjátok megtenni:FONTOS!


1. Az apartmanházban 5 dupla ágy van és négy egyszemélyes, ezeket jeleztem a táblázatban. Legyetek kedvesek figyelembe venni ezt a jelentkezésnél.


2. A jelentkezés 70 EUR, a szállásra vonatkozó előleg befizetésével válik véglegessé.


3. A jelentkezéssel mindenki tudomásul veszi, hogy az utazás egyénileg történik és az alkotótáborban való részvételt mindenki a saját felelősségére vállalja.


4. A jelentkezési táblázatban mindkét hét szerepel (május 6-13 és május 13-20) Kérem, hogy a megfelelő hétre írd be magad!


A jelentkezések rendje:


MA2 és BA3 február 27-től


MA1 és BA2 február 29-től


BA1 és Alumni február 30-tól


Más szakos hallgatók március 16-tól


A jelentkezésig esetlegesen felmerülő kérdéseiteket a további részletekkel kapcsolatban, megválaszolom. (pszabo@metropolitan.hu)


Inspirálódásként itt egy szócikk a szigetről.


Képek a korábbi workshopokról:Bármely az alkotótáborral kapcsolatos kérdéseiteket várom.


Tengerre fel!


Jó szelet és pompás fényeket kívánva,


Péter


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page