top of page

Zai Viktória: Rétegzett álmok és valóságok

Updated: Dec 4, 2022

Az első önálló fotókiállításom megnyitójára szeretettel várok mindenkit. A kiállítást Taskovics Dorka fotográfus nyitja meg. A megnyitón fellép Hegedűs Józsi.

A két teremben kétféle anyag látható majd. Az elsőben fotogramok szerepelnek a saját verseimmel kiegészítve, a másik teremben digitális technikával készült fényképek nagyméretű textilekre nyomtatva. A látszólag első hallásra két különböző fotóanyag közötti kohézió a rétegzettség, amely a digitális képeken többszörös expozíciók révén jön létre, az analóg anyagban pedig többféleképpen. A fotogramok és versek rétegzettsége egyrészt gondolati síkon, másrészt a fotogramok elkészítésének technikájában valósul meg.

A többszörös expozíciót használó fotografálással egy soha véget nem érő alkotói utazáson indultam el. A meglévő, néha unalmasnak tűnő valóságnak új értelmet tudok adni, újra tudok fogalmazni egy-egy látványt és így teljesen mást jelentést kap az eredeti tartalom. Egyszerre van jelen a valóságos rendezettség és az álomszerű valótlanság a képeken, ráadásul minden szemlélő beleszőheti a saját gondolatait is a látványba, ezzel adva egy újabb réteget az értelmezésnek.

A kiállított versek és a hozzájuk készült fotogramok a folyamatos önismereti utam részei. Egy ideje nem csak képekkel, hanem versekkel is szeretem kifejezni az érzéseimet és a gondolataimat, mert úgy érzem a kettő együtt mélyebb értelmezést adhat, további rétegeket fedhet fel, amelyek megtapasztalásával közelebb kerülhetek önmagamhoz. Képek és versek alkotnak tehát egységet, amelyek összedolgozottsága fizikailag is megvalósul a kiállítótérben.


https://fb.me/e/2CuRMfJfz19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page