top of page

Budai Bálint: Földrengés Törökországban

Updated: Apr 3, 2023Kiállításmegnyitó és kerekasztalbeszélgetés a krízishelyzetben való fotográfiai munkáról.

Budai Bálint, Hajdú D. András

Moderátor: Taskovics Dorka

A kiállítást megnyitja Korniss Péter


2023. március 3. 18:00

Korridor Galéria,

Budapesti Metropolitan Egyetem,

Művészeti kar, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6, III. emelet

____________________


"A lelkem még próbál magához térni a kint látottaktól”

A 2023-as törökországi és szíriai földrengések legnagyobbrészt Törökország déli és központi részén, valamint Szíria északnyugati és északi részén pusztítottak. A 7.8-es erősségű földrengés, majd az ezt követő utórengések elképesztő rombolást végeztek a két országban. Épületek ezrei dőltek össze, a halálos áldozatok száma mára már átlépte az ötvenezret. A mentést hátráltatta a kíméletlen hideg és a megsemmisült infrastruktúra. A mentőcsapatok versenyt futottak az idővel, hiszen a kritikus 72 óra elteltével drámaian romlik a romok alá szorultak túlélési esélye.

A 22 éves Budai Bálint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat fotósaként és önkénteseként vett részt a mentési munkálatokban. Bálint a szolgálat mindennapjainak dokumentálását választotta diplomamunkájának témájául a METU fotóriporteri szakirányán.

A szimulációk, továbbképzések és a kisebb rutinszerű mentések világából azonban egyszerre csak a törökországi földrengés epicentrumában találta magát. Másfél órát kapott, hogy összekészüljön, és a mentés első napjaiban gyakorlatilag ő volt az egyetlen magyar fotós a helyszínen.________________________


https://index.hu/kulfold/2023/02/13/torokorszag-foldrenges-kepriport-pest-megyei-kutato-mentoszolgalat/


969 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page